Okončan kurs "Ilegalne migracije i trgovina ljudima"

Sarajevo,

15.04.2010.

 SAOPćENJE ZA MEDIJE

Okončan kurs "Ilegalne migracije i trgovina ljudima"

 

Ambasadorica Francuske uručila certifikate

 

SARAJEVO, 15. april/travanj 2010. godine - U prostorijama Policijske akademije na Vracama, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Francuske u BiH, danas je održana svečana ceremonija dodjele certifikata za 23 polaznika kursa iz specifične policijske oblasti „Ilegalne migracije i trgovine ljudima“.

Polaznici su uposlenici Federalne uprave policije u sastavu FMUP-a,  Granične policije BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  i  Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Nakon što je pozdravila prisutne  ambasadorica Francuske u BiH, gđa Maryse Berniau ukazala je na važnost suradnje između BiH i Francuske i također  istakla da će se ta saradnja i u budućnosti nastaviti.

Direktor Policijske akademije mr.Taib Spahić izrazio je veliko zadovoljstvo, jer je ovo jedan u nizu najznačajnijih  kurseva koji su održani  u Policijskoj akademiji, u organizaciji  i pod pokroviteljstvom  ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, tako da njegova realizacija predstavlja  kontinuitet saradnje u oblasti obuke policije.

„Zahvaljujem se  Ambasadi Francuske u Bosni i Hercegovini  na organizaciji ovog kursa, kao i na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci razvoju Policijske akademije. Napominjem da zahvaljujući predstavnicima francuske Žandarmerije  danas u Policijskoj akademiji imamo usvojene kurseve iz oblasti saobraćaja, te motociklistički kurs, koji se svake godine izvodi u okviru godišnjeg programa rada Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova“, kazao  je direktor Spahić.

Na kraju se još jednom zahvalio instruktorima, ekspertima iz Francuske gosp. Thiery Walch-u i gosp. Sylvianu Fournier-u, što su polaznicima prenijeli dio svojih bogatih i značajnih iskustava i znanja iz ove oblasti, a polaznicima kursa čestitao na postignutim rezultatima, uz želju da ih uspješno primjenjuju u policijskoj praksi.(KRAJ)