Umjetnici iz Turske u posjeti ministru Aliću

Sarajevo,

09.12.2010.

 

SAOPćENJE ZA JAVNOST
 
Umjetnici iz Turske u posjeti ministru Aliću
 
Ispred Ministarstva kulture Turske, u organizaciji Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Sarajevu, zamjenik šefa policije u Ankari Ahmet Akgün, profesor kaligrafije i Ebru-a Aydin Köse, zajedno sa direktoricom Turskog kulturnog centra Aidom Öztürk, jučer su boravili u posjeti federalnom ministru unutrašnjih poslova.
U  Bosni i Hercegovini borave radi organiziranja kursa u Turskom kulturnom centru iz slikarske tehnike Ebru, koja se radi na vodi, čiji su predavači upravo gospodin Ahmet Akgün i gospodin Aydin Köse.
Gosti su upoznali ministra sa ciljevima kursa i predavanja o ovoj slikarskoj tehnici, kojom se gospodin Ahmet Akgün počeo baviti iz hobija, i ponudili da uposlenicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova održe nekoliko kurseva, što je ministar Alić prihvatio.
Dogovoreno je da će uposlenicima FMUP-a, danas, 9. 12. 2010. u 15.00 sati biti organizirano predavanje u Turskom kulturnom centru.
Ministar je ponudio da Turski kulturni centar organizira likovnu izložbu u Domu policije u Sarajevu, što su gosti sa zadovoljstvom prihvatili i dogovoreno je da će se ova izložba realizirati u najskorije vrijeme.
Turski kulturni centar sve slike s izložbe poklonit će Ministarstvu, a prilog od njihove prodaje FMUP će dodijeliti porodicama i djeci šehida i poginulih boraca.