Federalni ministar Predrag Kurteš odao priznanje hrabrim policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona

04.05.2012.

 

Saopštenje za javnost
 
Federalni ministar Predrag Kurteš odao priznanje hrabrim policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona
 
Sarajevo, 4.maj/svibanj 2012. –Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš boravio je danas u posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Policijskoj stanici Jajce.
Cilj posjete bio je odati priznanje hrabrim i profesionalnim policajcima koji su spriječili pljačku zlatarskih radnji u Jajcu.
 
U svom obraćanju ministar Predrag Kurteš istakao je sljedeće: „Danas sam ovdje da bih u funkciji Federalnog ministra unutrašnjih poslova odao priznanje policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Policijske stanice Jajce, koji su prilikom intervencije na sprečavanju pljačke  zlatarskih radnji iskazali visok stepen profesionalnosti, odlučnosti i lične hrabrosti. Jučerašnji događaj u Jajcu kao i onaj od prije nekoliko dana u Tuzli, potvrđuju da su kriminalci,  zaista, spremni na sve, uključujući i upotrebu vatrenog oružja prema policajcima, s namjerom da ubiju. Prilikom posjete ranjenom policajcu u Tuzli sam rekao i danas ću ponoviti – napad na policajca je napad na državu Bosnu i Hercegovinu. Takvo ponašanje neće biti tolerisano i prema bilo kome ko se usudi na tako nešto policija će beskompromisno reagovati i primijeniti sva zakonom dopuštena sredstva. Ovo nije nikakav apel, nego direktno i jasno upozorenje - prema onima koji su spremni na ovako nešto nema i neće biti milosti.
 
Posebno želim istaći da je u rješavanje ovog slučaja uključeno više policijskih agencija i posebno se želim zahvaliti kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova u FBiH, Federalnoj upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na izuzetno profesionalnom odnosu i saradnji.“