Federalni ministar Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u radnoj posjeti MUP-u Srednjobosanskog kantona

Sarajevo,

25.09.2012.

Saopćenje za javnost

Sarajevo, 25. septembar/rujan 2012. – Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač su boravili u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona gdje su im domaćini bili ministar Jozo Lučić i policijski komesar Sulejman Tukar.
 
Posjeta je realizovana u sklopu realizacije plana obilaska kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji BiH.
 
Tokom sastanka je izvršena analiza stanja sigurnosti na području Srednjobosanskog kantona, koju je ministar Lučić ocijenio dobrom i stabilnom. Razmijenjene su informacije o aktuelnim pitanjima od značaja za oblast unutrašnjih poslova i dogovorene konkretne aktivnosti kojima će se osnažiti dosadašnja uspješna saradnja, posebno u oblasti suprotstavljanja organizovanom i međukantonalnom kriminalu, kao i terorizmu i svim vidovima koruptivnog ponašanja. (KRAJ)