Susret ministra FMUP-a Predraga Kurteša i ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra BOCANA - HARčENKA

Sarajevo,

07.12.2012.

                                      SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 7. decembar/prosinac 2012. – Ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar BOCAN–HARčENKO boravio je danas u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.
 
U dužem, srdačnom razgovoru, ministar Kurteš upoznao je ambasadora Aleksandra BOCANA-HARčENKA s aktivnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na jačanju unutrašnjih resursa Ministarstva, kao i saradnje s ostalim agencijama za provođenje zakona na svim nivoima u BiH, radi još efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala, posebno onog s obilježjem organizovanosti, korupcije i terorizma.
 
Ambasador Aleksandar BOCAN-HARčENKO je iskazao punu podršku naporima koje Ministarstvo ulaže radi jačanja sigurnosnog ambijenta na području Federacije BiH, naglasivši da je Ambasada Ruske Federacije u Sarajevu čvrsto opredijeljena da i dalje bude pouzdan partner na koga će se Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova moći osloniti i ubuduće.
 
Zahvaljujući se za učinjenu posjetu, ministar Kurteš je izrazio uvjerenje da saradnja i međusobni partnerski odnos predstavljaju obostarani interes Ambasade Ruske Federacije u BiH i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i da, kao takvi, predstavljaju prioritet koji će biti realizovan u punom kapacitetu. (KRAJ)