Federalni ministar Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u radnoj posjeti MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona i MUP-u Kantona 10 - Livno

Sarajevo,

10.12.2012.

Saopćenje za javnost

Sarajevo, 10. decembar/prosinac 2012. – Federalni ministar unutrašnjihposlova Predrag Kurteš, i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, danas su posjetili Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadohercegovačkog kantona gdje su održali radni sastanak sa svojim domaćinima.
Uz ministra Kurteša i direktora Lukača na radnom sastanku sudjelovali su ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona Zdravko Boras, policijski komesar Zoran Galić i načelnik sektora administracije u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, Željko Jukić.
Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji u Zapadnohercegovačkom kantonu kao i u cijeloj Federaciji BiH, te o saradnji Federalnog MUP-a i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona. Učesnici sastanka složili su se da se sigurnosna situacija u Zapadnohercegovačkom kantonu, kao i u cijeloj Federaciji BiH, može ocijeniti zadovoljavajućom.
Također su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, a razgovaralo se o tome kako tu saradnju podići na viši nivo, radi stvaranja povoljnijeg sigurnosnog ambijenta za sve građane, kao i povećanja sigurnosti imovine građana.

U toku dana ministar Kurteš i direktor Lukač posjetit će Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona 10 – Livno, gdje će im domaćini biti ministar Mario Lovrić i policijski komesar Branko đapić, a tema sastanka bit će razmjena informacija o aktuelnim pitanjima koja su od značaja za oblast unutrašnjih poslova. (KRAJ)