Otvaranje drugog ciklusa obuke iz oblasti „Nasilje u porodici“ na Policijskoj akademiji FMUP-a

08.03.2013.

 

Poziv za medije
 
Sarajevo, 8. 3. 2013. - U organizaciji Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci (ICITAP) Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova se, za pripadnike policijskih agencija iz Federacije Bosne i Hercegovine, realizuju dva petodnevna ciklusa obuke iz oblasti „Nasilje u porodici“.
U ponedjeljak, 11. 3. 2013. godine sa početkom u 09.00 sati, na Policijskoj akademiji FMUP-a će se održati ceremonija otvaranja drugog ciklusa obuke, kojoj će prisustvovati američki ambasador u Bosni i Hercegovini, Njegova ekselencija gospodin Patrick S. Moon, federalni ministar unutrašnjih poslova gospodin Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije gospodin Dragan Lukač. Poziv da prisustvuju ceremoniji otvaranja je uručen svim policijskim komesarima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa ICITAP-om poziva predstavnike medija da prisustvuju ceremoniji otvaranja, uz molbu da novinarske ekipe budu na licu mjesta, najkasnije do 8.45 sati.