POZIV MEDIJIMA

28.06.2013.

POZIV MEDIJIMA 

Poštovani,

u ime ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gospodina Predraga Kurteša i direktora Federalne uprave policije gospodina Dragana Lukača, čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas da prisustvujete svečanoj ceremoniji obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja će se održati u ponedjeljak, 1. 7. 2013. godine na sportskom terenu Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, sa početkom u 11.00 sati.

U ceremoniji će učestvovati i 200 policijskih službenika iz svih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine, a tokom iste će pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, na samom terenu, izvršiti taktično-pokaznu vježbu.

Dolazak novinarskih ekipa je predviđen u intervalu od 10.15 do 10.45 sati, a njihov prihvat će biti organizovan na ulazu u Policijsku akademiju FBiH iz ulice Dobojska, ulaz broj 3. Samu ceremoniju predstavnici medija će moći pratiti sa pozicije koja će biti vidno obilježena.

S obzirom na zahtjevan protokol manifestacije kao i složenost sadržaja, u čijoj realizaciji će učestvovati veliki broj policijskih službenika, molimo vas da ove kao i upute službenih lica koja će biti zadužena za prihvat novinara maksimalno poštujete.

S poštovanjem,

 

 

 

 Odsjek za odnose sa javnošću FMUP-a