Susret ministra Predraga Kurteša i ambasadora Narodne Republike Kine Dong Chunfenga

17.09.2013.

Susret ministra Predraga Kurteša i ambasadora Narodne Republike Kine Dong Chunfenga

 

Ambasador Narodne Republike Kine, Njegova ekselencija Dong Chunfeng, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, ministar Kurteš je stanje sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine ocijenio zadovoljavajućim i upoznao ambasadora Chunfenga o aktivnostima koje Ministarstvo realizuje radi donošenja novih, kao i implementaciji već donesnih zakona iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ambasador Chunfeng je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, akcentirajući napore koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže radi osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana Fedracije BiH kao i donošenja kvalitetnog Zakona o unutrašnjim poslovima FBiH. On je istakao spremnost Narodne Republike Kine da sa svoje strane pruži podršku i konkretnu pomoć  u realizaciji ovih, kao i budućih projekata i aktivnosti.

Ministar Kurteš je zahvalio ambasadoru Chunfengu na svemu što je Narodna Republika Kina do sada učinila za Bosnu i Hercegovinu, posebno u segmentu jačanja privrede i bržeg ekonomskog razvoja naše zemlje, iskazavši uvjerenje da će buduća međusobna saradnja na svim poljima, posebno u segmentu sigurnosti, biti još veća.