Šef Sektora unutarnjih poslova i javne sigurnosti EUD/EUSR Ričar Vud u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

10.10.2013.

Šef Sektora unutarnjih poslova i javne sigurnosti EUD/EUSR Ričar Vud  u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

 

Šef Sektora unutarnjih poslova i javne sigurnosti EUD/EUSR Ričar Vud posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.

Tokom dužeg razgovora, razmatrana su pitanja uspostave Ureda za evropske integracije i međunarodne odnose u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova, kao i dinamike implementacije Zakona o matičnim knjigama FBiH.

Ministar Kurteš je istakao će se uspostavom Ureda za evropske integracije i međunarodne odnose u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova intenzivirati aktivnosti na ispunjavanju obaveza koje proističu  iz Poglavlja 23 i 24 Mape puta za pristup Bosne i Hercegovine evropskim integracijama, a koja se odnose na unutrašnje poslove, sigurnost i pravosuđe.

Šef Sektora unutrašnjih poslova i javne sigurnosti EUD/EUSR Vud je odao priznanje na svemu što je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova do sada učinilu s ciljem implementacije Zakona o matičnim knjigama FBiH, i izrazio spremnost EUD/EUSR da pruži podršku  u daljoj realizaciji ovog projekta. Istakao je zadovoljstvo činjenicom da će se unutar ministarstva formirati Ured za evropske integracije, koji će biti kontakt tačka za realizaciju operativnih aktivnosti koje je potrebno provesti s ciljem ispunjenja svih uslova iz poglavlja 23 i 24.