Ambasador Republike Francuske Roland Žil u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

29.10.2013.

Ambasador Republike Francuske Roland Žil u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

 

Ambasador Republike Francuske u Sarajevu, Njegova ekselencija Roland Žil, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora, razmatrano je i stanje sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine koje je ministar Kurteš ocijenio zadovoljavajućim, kao i dostignuti stepen implementacije već donesenih zakona iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ambasador Žil je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, akcentirajući napore koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže radi osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana Fedracije BiH. On je istakao opredjeljenje Vlade Republike Francuske da nastavi sa pružanjem podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evropskim integracijama.

Ministar Kurteš se zahvalio na podršci koju Republika Francuska  konstantno pruža u procesu  jačanja sigurnosnog sektora u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da će se nastaviti izuzetno uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Republike Francuske u Sarajevu.