Komandant EUFOR-a general-major Dieter Heidecker u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

27.11.2013.

Komandant EUFOR-a general-major Dieter Heidecker u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

 

Komandant EUFOR-a general-major Dieter Heidecker posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora, razmatrano je stanje sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine, koje je minstar Kurteš ocijenio zadovoljavajućim, naglasivši izuzetnu međusobnu saradnju sa Ministarstvom sigurnosti BiH i MUP-om Republike Srpske, kao i izuzetno značajnu ulogu EUFOR-a u kreiranju  sigurnog i stabilnog okruženja, kako u Federaciji tako i Bosni i Hercegovini u cjelini.

General-major Heidecker je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje Ministarstvo postiže, akcentirajući napore koji se ulažu radi osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana Fedracije BiH i istakao značaj međusobne saradnje EUFOR-a i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, posebno u segmentu međusobne razmjene informacija i obavještajnih podataka.

Ministar Kurteš se zahvalio na podršci koju EUFOR konstantno pruža policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da  izuzetno uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i EUFOR-a predstavlja trajni kontinuitet.