Pomoćnik Šefa delegacije EU u Bosni i Hercegovini i Šef Sektora unutarnjih poslova i javne sigurnosti EUD/EUSR Ričard Vud u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Sarajevo,

04.09.2014.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Pomoćnik Šefa delegacije EU u Bosni i Hercegovini i Šef Sektora unutarnjih poslova i javne sigurnosti EUD/EUSR Ričard Vud posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.
 
Tokom dužeg razgovora, Pomoćnik Šefa delegacije u BiH je, u ime Delegacije, odao priznanje na uspješnoj realizaciji izuzetno važnih projekata za oblast unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, posebno se referirajući na Zakon o unutrašnjim poslovima FBiH koji je usvojen od strane Parlamenta FBiH i Zakon o policijskim službenicima FBiH koji je pripremljen i biti će dostavljen u redovnu proceduru donošenja. On je izrazio zahvalnost ministru Kurtešu na kooperativnosti iskazanoj u procesu pripreme ova dva zakonska prijedloga, ističući da saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Delegacije EU u Bosni i Hercegovini na ovim projektima može služiti kao primjer uspješnog rješavanja važnih pitanja na svim nivoima i u svim oblastima.
 
Ministar Kurteš je zahvalio na podršci koja je Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova pružena u procesu pripreme navedenih zakonskih prijedloga, i iskazao uvjerenje da će se partnerski odnos i međusobna saradnja između Ministarstva i Delegacije EU u BiH  nastaviti i ubuduće. On je svog gosta informisao i o aktivnostima Ministarstva na opremanju operativnih policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine putem saradnje sa Vladom odnosno Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Turske. (Kraj)