Mali policajci posjetili Jedinicu za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo

Sarajevo,

19.01.2009.

SARAJEVO, 19. januar/siječanj 2009. godine – Jedanaest učenika Saobraćajne sekcije Osnovne škole „Isak Samokovlija“ iz Sarajeva i dva nastavnika ove škole, 11. decembra 2008. godine posjetili su Jedinicu za saobraćaja MUP-Kantona Sarajevo.

Ova posjeta realizovana je u okviru kampanje „Pazi kako voziš“ koju zajednički provode Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i svi kantonalni MUP-ovi.

„članovi Saobraćajne sekcije uzrasta od sedam do 11 godina bili su naši gosti. Naše male goste upoznali smo sa poslovima koje obavljamo, sa materijalno-tehničkim sredstvima, što je njih najviše i zanimalo. Djeca su imala priliku da „isprobaju“ motorole, radare, alkometre, motore, sve ono što mi svakodnevno koristimo u radu“, kazao je Zaim Bujak, rukovodilac Sektora Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.

Bujak je istakao da su njegove kolege i on razgovarali sa djecom o sigurnosti u saobraćaju, a učenicima su podijeljenje i brošure koje se odnose na rad policije u zajednici, poštivanje saobraćajnih propisa i slično. (KRAJ)