Ministar Aljoša Čampara i direktor Dragan Lukač primili u posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH

Sarajevo,

05.05.2015.

SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 5. maj/svibanj 2015. – Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač primili su danas u posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivana Del Vekija (Del Vechio) i Tonija Škrinjara, ministar savjetnik-policijski časnik za vezu MUP-a RH, zadužen za BiH.

Tokom susreta s ambasadorom Del Vekijom razgovarano je o dobrosusjedskoj saradnji, pri čemu je naglašena spremnost na njeno daljnje jačanje.
Ministar Čampara izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Del Vekiju i ministru savjetniku Škrinjaru i zahvalio se na podršci koju Republika Hrvatska pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.
Ministar Čampara i direktor Lukač informisali su ambasadora o stanju sigurnosti u BiH, s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma. Razgovarano je i o preduzimanju sigurnosnih mjera prilikom predstojeće posjete pape Franje Bosni i Hercegovini te o saradnji sa MUP-om Republike Hrvatske.
Ambasador Ivan Del Vekio je iskazao zadovoljstvo naporima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže radi jačanja sigurnosnog ambijenta na području Federacije BiH, posebno ističući opredijeljenost ministra i direktora da svojim zajedničkim djelovanjem osiguraju i pruže svu potrebnu podršku policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala.
Zahvaljujući se za posjetu, ministar Čampara je izrazio uvjerenje da će izuzetno dobra saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini biti nastavljena i dodatno ojačana. (Kraj)