Direktor Programa ICITAP-a u BiH Charles Bennett u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Sarajevo,

15.05.2015.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 15. maj/svibanj 2015. - Direktor Programa ICITAP-a u BiH Charles Bennett posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje  ga primio ministar Aljoša Čampara.
 
Direktor Bennett je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom zajedničkom saradnjom sa Ministarstvom, posebno akcentirajući napore koje policijske snage u Federaciji BiH ulažu radi osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana Federacije BiH i pohvalio je zaključke donesene na sastanku predstavnika policijskih agencija u Banjoj Luci, naglasivši da je od velikog značaja dogovorena buduća saradnja između entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova.
Iskazao je spremnost Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država da kroz Program ICITAP-a u BiH nastavi pružati podršku Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova kroz opremanje policijskih agencija, kao i timova za vanredne situacije. Razgovarano je o mogućnosti osnivanja Centra za krizne situacije na nivou Federacije BiH. Dogovoren je nastavak saradnje u pružanju pomoći kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova u sistemu veze. 

 

Ministar Čampara se zahvalio na podršci koju Program ICITAP-a za BiH  konstantno pruža Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i izrazio uvjerenje da  će se izuzetno uspješna međusobna saradnja nastaviti i ubuduće. KRAJ