Obraćanje ministra čampare na svečanom obilježavanju 23. godišnjice Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“

Sarajevo,

16.05.2015.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 16. maj/svibanj, 2015. -  Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara prisustvovao je svečanosti povodom obilježavanja 23. godišnjice Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“, koja je održana danas u Domu policije.
Ministar Čampara, obraćajući se preživjelim pripadnicima ove jedinice, njihovim porodicama, kao i porodicama poginulih boraca te drugim gostima, kazao je da je Specijalna jedinica „Lasta“, kao i svi njeni pripadnici pojedinačno, svijetao primjer časne i odane borbe za svoju domovinu.
„Pripadnici Odreda imali su značajnu ulogu u odbrani zemlje, a svojim zalaganjem i žrtvovanjem su doprinijeli opstanku države Bosne i Hercegovine, promociji mira, tolerancije, ravnopravnosti, multietničnosti i suživota i u najtežim ratnim danima. Njih 56 je dalo svoje živote u borbi za domovinu, među kojima je i rahmetli komandant Ferid Pilav“, izjavio je ministar Čampara.

 

Na kraju obraćanja, ministar se još jednom zahvalio pripradnicima Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ na doprinosu koji su iskazali u odbrani svoje domovine. KRAJ