Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova uručena donacija Republike Turske

Sarajevo,

10.06.2015.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 10. juni/svibanj, 2015. - Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara prisustvovao je danas svečanosti povodom primopredaje policijskih uniformi koje je Odjel za međunarodnu saradnju Turske nacionalne policije donirao policijskim strukturama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na svečanosti koja je održana u sjedištu zgrade Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo prisutnima su se obratili ambasador Republike Turske u BiH Džihad Erginaj (Cihad Erginay) i ministar Aljoša Čampara.
Ministar Čampara se posebno zahvalio donatorima i prijateljima iz Republike Turske koji su ovom prilikom donirali policijsku opremu u vrijednosti od 399 hiljada dolara, odnosno 3 hiljade kompleta policijskih uniformi.

„Ove uniforme bit će uručene policijskim strukturama u Federaciji Bosne i Hercegovine, kojima je potreba ovakva vrsta donacije, a koja će im pomoći u izvršavanju svakodnevnih poslova i zadataka. Siguran sam da će donirana oprema u velikoj mjeri doprinijeti efikasnom radu policije te povećanju stepena sigurnosti građana Bosne i Hercegovine“, izjavio je ministar Čampara.

Na kraju obraćanja, ministar se još jednom zahvalio na uručenoj donaciji i naglasio je da će se prijateljski odnos sa Republikom Turskom nastaviti i ubuduće te će biti dodatno ojačan kroz različite projekte, edukativne programe i druge vidove saradnje. KRAJ