Održan sastanak komisije za izradu „Strategije bezbjednosti drumskog saobraćaja na cestama FBiH 2016. - 2020.“

Sarajevo,

26.10.2016.

U prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova danas je održan sastanak Komisije za izradu „Strategije bezbjednosti drumskog saobraćaja na cestama FBiH 2016-2020.“

Sastanku su prisustvovali članovi Komisije imenovani od strane federalnog ministra unutrašnjiih poslova Aljoše Čampara i to: predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te predstavnik Policijske akademije FMUP-a.

Zadatak Komisije je da izradi prijedlog „Strategije bezbjednosti drumskog saobraćaja na cestama FBiH 2016-2020.“ i dostavi federalnom ministru unutrašnjih poslova.

Komisija je informisala ministra Čamparu o svojim dosadašnjim aktivnostima i predstavila  Plan rada Komisije za izradu spomenute Strategije.

Članovima Komisije obratio se federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara istaknuvši da je važnost strategije saobraćaja u smanjenju i zaustavljanju tendencije rasta saobraćajnih nezgoda, smrtno stradalih i teško povrijeđenih, posebno mladih ljudi. Ministar Čampara se zahvalio svim članovima Komisije i poželio im sretan rad.

Razgovarano je o budućim aktivnostima Komisije i dati su  prijedlozi koji će unaprijediti njen rad  kako bi se sačinila što bolja Strategija.

Članovi Komisije zahvalili su se na podršci ministru i sugestijama rekavši da će i u narednom periodu dati svoj puni doprinos u izradi strategije.