Preko 60 kadeta Policijske akademije iz Sarajeva danas dobrovoljno darovalo krv

Sarajevo,

19.02.2009.

SARAJEVO, 19. februar/veljača 2009. - Polaznici Policijske akademije u Sarajevu, njih oko 60, odazvalali su se na poziv Zavoda za transfuziju iz Sarajeva za dobrovoljno davanje krvi, koje je obavljeno danas u prostorijama Policijske akademije na Vracama.

"Prije nekoliko dana dobili smo molbu iz Zavoda, jer su čuli da se kod nas trenutno školuje 15. generacija kadeta Policijske akademije. Odmah smo proveli anketu i do sada njih 61 se javilo za dobrovoljno davanje krvi. Ponosan sam na našu djecu, jer su ovi mladići i djevojke između 18 i 25 godina danas pokazali da su prije nego su postali pripadnici policije spremni da humano djeluju. Istakao bih da je to veoma važno, jer pored te praktične namjene, bitno je što su oni motivisani, jer su se već sada stavili građanima na raspolaganje i na taj način pokazuju humanost na djelu", istakao je mr. Taib Spahić, direktor Policijske akademije u Sarajevu.

Direktor je istakao da ovo nije prvi put da se uposlenici i polaznici Policijske akademije odazivaju na ovakve humanitarne akcije.

Inače, polaznici koju su danas dali krv dolaze iz sarajevskog, hercegovačko-neretvanskog, posavskog, srednjobosanskog i zapadnohercegovačkog kantona. (KRAJ)