Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova prisustvovao seminaru na temu "Saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sa institucijama u BiH"

ZENICA,

10.03.2009.

ZENICA, 10. mart/ožujak 2009. – Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova prisustvovao je seminaru koji je održan 9. i 10. marta 2009. godine u Zenici na temu “Saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sa institucijama u BiH”.
Pokrovitelj ovog dvodnevnog seminara bila je Zajednička sigurnosno-obavještajna komisija za nadzor nad radom Obavještajno sigurnosne agencije u BiH (OSA) u saradnji sa OSCE-om i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA).

Cilj seminara bila je identifikacija problema u saradnji obavještajnih, sigurnosnih i pravosudnih struktura u BiH i pronalaženje rješenja za njihovo prevazilaženje.

Pored predstavnika MUP-a FBiH, seminaru su između ostalih bili prisutni i predstavnici Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA- e, OSCE-a, Predsjedništva BiH, Suda BiH, Tužilaštva BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), Ministarsva sigurnosti BiH, Ministarstva odbrane BiH, Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugi predstavnici policijskih agencija u BiH. (KRAJ)