Ambasador Kraljevine Holandije posjetio Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

Sarajevo,

20.11.2019.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Ambasador Kraljevine Holandije u BiH, Nj. e. dr. Reinout Vos, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Aljoša Čampara.

Ministar Čampara i ambasador Vos razgovarali su o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu te o naporima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže u jačanje sigurnosnog okruženja, posebno ističući aktivnosti na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno terorizma i organizovanog kriminala.

Također je razgovarano o aktivnostima koje su poduzimaju radi prevazilaženja problema sa povratnicima sa stranih ratišta, zatim o situaciji u vezi sa migrantima, kao i saradnju sa EUROPOL-om, koja je od posebnog značaja za sve policijske agencija u BiH.

Ministar Čampara se zahvalio ambasadoru na posjeti i izrazio zahvalnost na nesebičnoj podršci prijateljske Kraljevine Holandije, uz uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu. Ambasador Vos se zahvalio na prijemu i naglasio kako će Vlada Holandije ostati predana u pružanju podrške našoj zemlji na planu evropskih integracija, a prioritet će biti policijska saradnja, koju treba unapređivati u obostranom interesu. KRAJ.