Na sastanku ekspertnog tima FMUP-a dogovoreno organiziranje okruglog stola u okviru obilježavanja sedmice globalne sigurnosti u saobraćaju

Sarajevo,

26.03.2009.

SARAJEVO, 26. mart/ožujak 2009. godine – Na današnjem sastanku Ekspertnog tima za analizu i koordinaciju provođenja mjera iz Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta “Polazne osonove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja 2008.-2013.” dogovarane su aktivnosti koje će biti organizirane u sklopu sedmice globalne sigirnosti u saobraćaju.

Sastanku je održan u prostorijama FMUP-a a, izmeđuostalog, dogovoreno je da će krajem aprila u Sarajevu biti održan okrugli sto o temi “Značaj i mogućnosti poboljšanja sigurnosti saobraćaja”.

Na ovom okruglom stolu učestvovat će eminentni stručnjaci iz policije obrazovanja, zdravstva, drugih ministarstava u čijoj nadležnosti je i saobraćaj, nevladinog sektora, medija.

Ovaj okrugli sto organizira Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru obilježavanja sedmice globalne sigurnosti koja se provodi na osnovu odluke UN-a u posljednjoj sedmici aprila u cijelom svijetu.

Ekspertni tim FMUP-a je formiran rješenjem federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića u julu 2008. godine.

Zadatak Ekspertnog tima je da analizira i koordinira provođenje mjera iz Akcionog plana za provedbu mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja Federacioje Bosne i Hercegovine 2008.-2013.” te na osnovu toga da o potrebi instruira kantonalne MUP-ove u daljnjoj realizaciji plana. (KRAJ)