Uspješno okončana obuka „Strojeve radnje“ na Policijskoj akademiji FMUP-a

Sarajevo,

05.10.2020.

Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova je u saradnji s Oružanim snagama BiH organizovala kurs pod nazivom „Strojeve radnje“ u periodu od 21. 9. do 2. 10. 2020. godine, a na osnovu iskazanih potreba i zahtjeva u obavljanju svakodnevnih zadataka.

Obuku „Strojeve radnje“ uspješno je završilo 15 uposlenika Policijske akademije FMUP-a, što je uspješan nastavak dosadašnje saradnje s Oružanim snagama BiH.

Tim povodom, 2. 10. 2020. godine u prostorijama Policijske akademije upriličena je svečana ceremonija dodjele certifikata polaznicima obuke.

Ceremoniju su svojim prisustvom uveličali Esnef Nuhović, pukovnik Oružanih snaga BiH, Erceg Jovica, major Oružanih snaga BiH, zastavnici koji su realizovali obuku, polaznici kursa te osoblje PA.

Tom prilikom prisutnima se obratio Damir Vejo, direktor PA, koji je istakao značaj realizovane obuke, izrazivši zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje i nadu da će se ovakve obuke organizovati i u budućnosti.

Kako organizatori tako i polaznici spomenutog kursa iskazali su želju da se nastavi ovakav vid saradnje smatrajući da ovakve obuke doprinose jačanju i usavršavanju kadrova, zbog činjenice da će usvojena znanja i vještine polaznici primijeniti u radu sa budućim policijskim službenicima.

Na ovaj način PA, zajedno s ostalim institucijama, promoviše jačanje sigurnosti i stabilnosti u BiH, kao i druge vrijednosti.