Obilježavanje dvogodišnjice pogibije policijskog službenika Mahira Begića

Sarajevo,

09.02.2021.

Saopćenje za javnost

Danas se navršavaju dvije godine od dana kako je mučki ubijen Mahir Begić, policijski službenik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Tim povodom, delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova predvođena savjetnikom federalnog ministra unutrašnjih poslova Enesom Bezdrobom, je zajedno sa predstavnicima Sindikata službenika FMUP-a i zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, položila vijenac na mjestu pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić”, u znak sjećanja na Mahirovu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih dužnosti.


Nakon toga, članovi delegacije položili su cvijeće na mezarju Lokve, općina Hadžići, gdje je ubijeni ukopan. Istog dana posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Begića.

Podsjećamo, prije dvije godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije FMUP-a Mahira Begića, koji je osiguravao objekat Centar za obuku u Suhodolu.