Delegacija Američke komande snaga za specijalne operacije u Evropi posjetila Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

Sarajevo,

27.09.2021.

 

Delegacija Američke komande snaga za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR) predvođena generalmajorom Davidom Taborom sastala se danas sa federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom. Sastanak je održan u prostorijama Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije FMUP-a, a sastanku su pored ministra Čampare prisustvovali i Mustafa Selmanović, komandat Specijalne policijske jedinice i Vahidin Munjić ispred kabineta direktora Federalne uprave policije.

 

Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim aktivnostima iz prethodog perioda te o sigurnosnom značaju prisustva Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini.

Ministar Čampara zahvalio se generalmajoru Taboru na dosadašnjoj saradnji te se razgovaralo o potrebi za budućom saradnjom.

Predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova izrazili su spremnost da se održe zajednički treninzi u organizaciji američkih trupa u kojem bi učestvovali entitetska ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).