NA POLICIJSKOJ AKADEMIJI FMUP-a URUČENE DIPLOME POLAZNICIMA FUP-a

Sarajevo,

01.09.2022.

 

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova danas je održana promocija u povodu dodjele diploma polaznicima Federalne uprave policije (FUP) za čin „mlađi inspektor“ i početni čin „policajac“.

 

Federalna uprava policije (FUP) od danas je bogatija za 85 novih policijskih službenika koji su, nakon završene osnovne policijske obuke na Policijskoj akademiji FMUP-a, uručene diplome.

 

Na Policijskoj akademiji FMUP-a promovisano je osam polaznika u čin „mlađi inspektor“ (XXIII generacija) kao i 77 polaznika u početni čin „policajac“ (XXXIX generacije) od kojih će 38 službene dužnosti obavljati u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a, a 39 u Sektoru uniformisane policije FUP-a.

 

 

Polaznicima se u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova obratio rukovodilac Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević koji je polaznicima poželio puno sreće u daljem radu.

 

„Prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka vodite se slovom zakona i uvijek radite u interesu građana naše Bosne i Hercegovine“, istakao je Beširević.