Ministar Isak najavio: Federalna uprava policije će raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

Sarajevo,

11.05.2023.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije (FUP-a) gdje se sastao s komandantom Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafom Selmanovićem.

Ministar Isak istakao je kako će u budžetu biti povećana sredstva namijenjena za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a i to u dijelu nabavke specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstava te sredstava za obuke policijskih službenika.

„Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najrespektabilnijih jedinica ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu. Mi ćemo ojačati ovu jedinicu kroz nabavku specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstava, te sredstava za obuke policijskih službenika“, rekao je ministar Isak.

Također je najavio kako će u novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji biti kvalitetnih izmjena koje se odnose na radna mjesta u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a.

„Svjestan sam da će veći broj policijskih službenika u narednih nekoliko godina biti penzionisan kao i nedostatka policijskih službenika u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a. Mogu najaviti kako će FUP raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika od kojih će veći broj biti upravo u ovoj jedinici“, poručio je ministar Isak.

Komandant Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović upoznao je ministra Isaka sa izazovima s kojima se susreće Specijalna policijska jedinica FUP-e, te izrazio uvjerenje kako će ministar Isak dati svoj maksimalan doprinos jačanju iste.