Održan Okrugli sto o temi "Značaj i mogućnosti poboljšanja sigurnosti saobraćaja"

Sarajevo,

28.04.2009.

 

SARAJEVO, 28. april/travanj 2009. godine – U Domu policije u Sarajevu danas je održan Okrugli sto o temi „Značaj i mogućnosti poboljšanja sigurnosti saobraćaja“, na kojem je zaključeno da je sigurnost saobraćaja veoma kompleksna oblast.

„Današnja izlaganja pokazuju koliko je sigurnost saobraćaja kompleksne prirode, pa je stoga zajednički interresorni pristup ovoj problematici nužan i jedino moguć“, istakao je Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova.

Ovaj Okrugli sto organiziran je u sklopu “Sedmice globalne sigurnosti u saobraćaju”, a organizator je bio Ekspertni tim FMUP-a za praćenje implementacije Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta „Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja 2008.-2013.“.

Na ovom Okruglom stolu izlagači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti saobraćaja: prof. dr. Osman Lindov sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Tino Krivić, inspektor iz MUP-a kantona 10 – Livno, dr. Jasminka Kovačević iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć KS, Lana Zeherović, Nevladina organizacija DjeCa, Fuad Klisura, Institut za privredni inžinjering iz Zenice, Dželila Šehić iz Direkcije cesta FBiH, Akif Smailhodžić iz Ministarstva obrazovanja i nauke Zeničko-dobojskog kantona, te Admir Katica, savjetnik ministra FMUP-a.


Na osnovu Odluke Ujedinjenih nacija, posljednja sedmica aprila je period u kojem se širom svijeta obilježava "Sedmica globalne sigurnosti u saobraćaju". (KRAJ). 

Prezentacije: