Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji Izvšnog komiteta CESP-a (Evropsko vijeće policijskih sindikata)

Sarajevo,

15.05.2009.

SARAJEVO, 15. maj/svibanj 2009. godine – Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji Izvšnog komiteta CESP-a (Evropsko vijeće policijskih sindikata), koja se ove godine održava u Sarajevu u organizaciji Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Tema ovogodišnjeg izvršnog komiteta je „Ekonomska kriza i njen uticaj na radno-pravne odnose i socijalni status policijskih službenika, kao i uticaj na mogući porast kriminala“.

Na svečanom otvaranju pored ministra Alića, bili su prisutni Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, predsjednik i generalni sekretar Vijeća evropskih policijskih sindikata, te sindikalnih struktura BiH. 

Ministar Alić je istakao da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano radi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa.
„Izražavam zadovoljstvo što se ova skupština ove godine održava u Sarajevu, smatram to priznanjem za bh. policajce. Posao policajca je u svakom društvu za one najhrabrije i najspretnije. Prava policajaca nisu na razini težine policijskog posla. Ja kao bivši policajac to shvatam i radim sve što je u mojoj moći da se poboljša materijalni i socijalni status policajaca. Prošle godine smo uspjeli da taj status značajno poboljšamo, i to povećanjem plaća. Na tome neću stati te ćemo i dalje raditi kako bi policajac imao jasno definisana materijalna i socijalna prava“, istakao je ministar Alić, na današnjem svečanom otvorenju konferencije. (KRAJ)