Proteklog vikenda u Potočarima održan II Memorijalni malonogometni turnir „Adnan Karović“

Potočari,

18.05.2009.

POTOčARI – Proteklog vikenda u Potočarima je održan II Memorijalni malonogometni turnir «Adnan Karović», u organiziciji Opštine Srebrenica i Organizacionog odbora ovog turnira.

Adnan Karović bio je veliki policijski profesionalac, koji je dao nesebičan doprinos u neposrednom policijskom radu, ali i reformi policije.

«Rahmetli Adnan je duboko obilježio rad u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, a posebno posljednjih osam godina svoga života i rada u Policijskoj akademiji FMUP-a. Adnan Karović bio je veliki sportista i majstor borilačkih sportova, bio je nogometaš, bokser, džudist. Volio je svoj posao, policijsku obuku, bio je veliki pedagog, a i sam se stručno usavršavao i osposobljavao, tako da je sa velikim uspjehom studirao na postdiplomskom studiju sigurnosti. Adnan je uvijek bio duhovit, nasmijan, pun optimizma i veliki čovjek, koji je živio za svoju porodicu i rodbinu. Volio je ljude, a svoju Srebrenicu nosio je u srcu i duši. često je sa sjetom govorio o svim stradanjima kroz koje su prošli njegovi dragi i mnogobrojni prijatelji», kazao je Taib Spahić, direktor Policijske akademije FMUP-a prilikom otvaranja turnira.

Na ovom turniru takmičilo se deset ekipa. Prvo mjesto zauzeli su kadeti Policijske akademije FMUP-a iz Sarajeva, drugo mjesto je zauzela ekipa Opštine Srebrenica, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Cinkarna“ iz Srebrenice.

Adnan Karović preminuo je iznenada 9. aprilu 2007. godine u 47. godini života. Iza njega su ostale supruga i maloljetna kćerka.(KRAJ)