Ministar Alić dobio prvu Zlatnu plaketu od članova Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova

Sarajevo,

01.07.2009.

SARAJEVO, 1. juli/srpanj 2009. godine – U Domu policije u Sarajevu danas je održan svečani kolegij na kojem su prisustvovali: Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova, Mustafa Mujezinović, premijer FBiH, Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, Domenico Patterna, zamjenik šefa misije EUPM-a u BiH, Samir Džebo, zamjenik direktora Federalne uprave policije, kantonalni ministri i komesari te uposlenici FMUP-a. 

Svečani kolegij je održan u povodu obilježavanja 1. jula, Dana policije FBiH, i tom prilikom uručena su priznjanja upolesnicima FMUP-a, koji su nagrađeni za zalaganje i doprinos u radu ovog ministarstva.

Na ovoj svečanosti uručena je Zlatna plaketa Muhidinu Aliću, federalnom ministru unutrašnjih poslova u ime Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Plaketu ministru Aliću uručio je predsjednik Sindikata Stipe Rozić, dodavši da je počastvovan što je upravo prvu plaketu u ime Sindikata uručio ministru Aliću, u znak zahvalnosti za njegovo zalaganje za prava policajaca u FMUP-u. (KRAJ).