Dodjeljeni mobilni radarski uređaji za mjerenje brzine

15.09.2010.

 

SAOPćENJE ZA MEDIJE
 
Dodjeljeni mobilni radarski uređaji za mjerenje brzine
Novi instrument za smanjenje smrtnosti u saobraćaju
 
 
SARAJEVO, 15. septembar/ rujan 2010. – Danas je u prostorijama Doma policije u Sarajevu svečano potpisan ugovor o predaji na korištenje mobilnih radarskih sistema kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova. Očekuje se da će ovi radarski sistemi dati značajan doprinos u smanjivanju smrtnosti na bh cestama.
 
„Više od dvije godine mi zajedničkim snagama primjenjujemo Akcioni plan za provođenje mjera iz dokumenta „Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja“. U sklopu toga, nabavili smo novih 10 mobilnih radarskih sistema koji će vjerujem dati snažan zamah smanjenju smrtnosti na našim cestama. Misija spašavanja života ostaje naš osnovni cilj“, poručio je danas Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova obraćajući se prisutnim kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova, policijskim komesarima i prisutnim predtavnicima medija.
 
Prisutnima se obratio i Aziz Brotlija, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji je istakao važnost nabavke novih radarskih uređaja te iznio podatke o uspješnosti primjene ove metode u prevenciji saobraćajnih nesreća.
 
 
 
Prije potpisivanja ugovora,prisutnim su prezentirani novi mobilni radarski sistemi i njihov uticaj na sigurnost saobraćaja. (KRAJ)
 
 
Za više informacija:
 
Admir Katica, savjetnik ministra
Tel:   (00 387) 33 590-200
Fax:  (00 387) 33 590-218
Mob: (00 387) 61 483-386
E-mail: katicaa@fmup.gov.ba