Održana međunarodna konferencija „Prevencija i sistem sigurnosti u drumskom saobraćaju – iskustva evropskih zemalja i BiH“

Sarajevo,

16.12.2010.

 

Održana međunarodna konferencija „Prevencija i sistem sigurnosti u drumskom saobraćaju – iskustva evropskih zemalja i BiH“
 
Otpočela kampanja „Voli život, poštuj pravila“
 
 
U organizaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ekspertnog tima, danas je u Sarajevu u prostorijama Hotela Sarajevo održana međunarodna konferencija: „Prevencija i sistem sigurnosti u drumskom saobraćaju u BiH – Stanje sigurnosti drumskog saobraćaja u BiH 2002.- 2009. – Analiza“ na kojoj su učestvovali eminentni stručnjaci iz BiH i regiona.  
Federalni ministar unutrašnjih poslova je obraćajući se pristunima naveo da je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u proteklom periodu preduzelo mnogo toga kako bi se unaprijedila sigurnost u saobraćaju. Izrazio je uvjerenje da Federalno ministarstvo zajedno sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i ubuduće raditi na ovom važnom projektu.
Konferencija je organizovana u okviru kampanje „Voli život, poštuj pravila“ koja će se provoditi u periodu od 16. 12. 2010. do 16. 2. 2011. u organizaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova. Kampanja je edukativno-preventivnog karaktera, a njen osnovni cilj je educirati mlade ljude starosne dobi do 24. godine o saobraćajnoj kulturi, značaju saobraćajne prevencije i jačanje svijesti građana o saobraćajnoj kulturi.