Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

18.11.2013.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

 

Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Njegova ekselencija Aleksandar Bocan-Harčenko, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora, razmatrano je i stanje sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine koje je ministar Kurteš ocijenio zadovoljavajućim, kao i modeli uspješne saradnje Ministarstva sigurnosti BiH, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ambasador Bocan-Harčenko je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, akcentirajući napore koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže radi osiguranja lične i imovinske sigurnosti građana Fedracije BiH, kao i uspješnom  saradnjom  sigurnosnih agencija. On je istakao opredjeljenje Vlade Ruske Federacije da nastavi sa pružanjem podrške Bosni i Hercegovini, posebno u domenu sigurnosti.

Ministar Kurteš se zahvalio na podršci koju Ruska Federacija  konstantno pruža u procesu  jačanja sigurnosnog sektora u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da će se izuzetno uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Ruske Federacije nastaviti.