POSJETA FEDERALNOG MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA FEDERACIJE BiH PREDRAGA KURTEŠA MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE TURSKE

27.08.2014.

 

 
SAOPćENJE ZA JAVNOST
 
Dana 25. i 26. 8. 2014. godine federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš je boravio u službenoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Turske, gdje ga je primio ministar unutrašnjih poslova gospodin Efkan Ala, u pratnji generalnog direktora policije Republike Turske Mehmeta Kilićlara. U pratnji ministra Kurteša je bio i policijski komesar Kantona Sarajevo Vahid ćosić.
 
Na samom početku sastanka, ministri Kurteš i Ala su istakli značaj izuzetno dobre saradnje između dvije prijateljske zemlje te izrazili uvjerenje da će ta saradnja, posebno u segmentu sigurnosti, i dalje jačati.
 
Tokom dužeg i srdačnog razgovora, utvrđeni su modaliteti pružanja podrške i pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske policijskim agencijama u Federaciji Bosne i Hercegovine u segmentu opremanja kantonalnih policijskih jedinica za specijalističku podršku kao i Antiterorističke jedinice Federalne uprave policije potrebnim sredstvima i specijalističkom opremom. (Kraj)