Susret ministra Aljoše čampare sa Mary Ann Hennessey, šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH

Sarajevo,

06.05.2015.

SAOPćENJE ZA JAVNOST

 Sarajevo, 6. maj/svibanj 2015. – Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara razgovarao je danas sa gospođom Mary Ann Hennessey, šeficom Ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Čampara izrazio je dobrodošlicu gospođi Hennesey i zahvalio se na aktivnostima koje Ured Vijeća Evrope u BiH preduzima kako bi pomogao Bosni i Hercegovini na putu ka evroatlantskim integracijama.
Tokom susreta razgovarano je o procesu pripreme naše zemlje za preuzimanje predsjedavanja Vijećem Evrope u periodu maj-novembar ove godine i o obavezama koje proističu iz ovog procesa.
 
Razgovarano je o reformama u BiH koje predstoje nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i o Akcionom planu Vijeća Evrope za Bosnu i Hercegovinu od 2015. do 2017. godine, koji je odobren od strane Odbora ministara Vijeća Evrope 4. marta 2015. godine.
 
Na kraju susreta ministar Čampara se zahvalio na posjeti i iskazao uvjerenje da će Ured Vijeća Evrope u BiH nastaviti sa pružanjem pomoći Bosni i Hercegovinina putu ka evroatlantskim integracijama. (Kraj)