Posjeta predsjednika Federacije BiH Marinka čavare i ministra FMUP-a Aljoše čampare Specijalnoj policijskoj jedinici Federalne uprave policije

06.05.2015.

Sarajevo, 6. maj/svibanj 2015. – Predsjednik Federacije BiH Marinko čavara i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara posjetili su danas Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Predsjednik Federacije BiH čavara i ministar Čampara su posjetu iskoristili za razgovor sa pripadnicima Specijalne policijske jedinice, pri čemu su iskazali punu podršku i spremnost da se, u okviru svojih nadležnosti, maksimalno zalažu kako bi osigurali ovoj jednici potrebnu opremu i adekvatne uvjete rada da mogu u svakoj prilici odgovoriti svim izazovima u borbi protiv kriminala.
 
Ministar Čampara je izjavio da mu je čast i zadovoljstvo da je zajedno sa predsjednikom čavarom došao u posjetu Specijalnoj policijskoj jednici i pohvalio je jučerašnju zahtjevnu akciju pripadnika ove jednice, što jača povjerenje građana u policijske snage BiH.
Istaknuo je kvalitete koji odlikuju ovu jedinicu: neovisnost u radu, obučenost, multietničnost, uzorne međuljudske odnose, djelovanje u skladu s Ustavom, zakonima i podzakonskim aktima, nepodložnost korupciji i drugim oblicima krivičnih djela i da kao takva nastavi prednjačiti u borbi protiv svih oblika kriminala.

 

Naglašavajući značaj specijalističkih timova unutar Specijalne policijske jedinice i njihovu adekvatnu opremljenost, ministar Čampara je istakao da će FMUP i u narednom periodu nastaviti pružati pomoć u opremanju i edukaciji pripadnika ove jedinice, koji su i ovom prilikom pokazali visok stepen obučenosti i spremnosti da uvijek budu na usluzi građanima Federacije, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini.