Ministar Čampara i direktor Lukač posjetili MUP Zeničko-dobojskog kantona

22.07.2015.

                                                    SAOPćENJE ZA JAVNOST

 

Sarajevo, 22. juli/srpanj 2015. - Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač posjetili su danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje su ih primili ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut

Tokom susreta ministar Žilić i policijski komesar Šut upoznali su ministra čamparu i direktora Lukača sa stanjem kriminaliteta i sigurnosnom situacijom na području Zeničko-dobojskog kantona, koja je ocijenjena zadovoljavajućom.

Federalni ministar Aljoša se zahvalio na dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo određenim prezentiranim aktivnostima Kantonalnog ministarstva, uputivši čestitke za rezultate postignute u oblasti borbe protiv kriminaliteta. Upoznao je prisutne da je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo odluku kojom Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona trajno dodjeljuje tri stotine policijskih uniformi.

Direktor Lukač je u svom izlaganju ukazao na osnovne prioritete u radu i djelovanju Federalne uprave policije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova te da će se u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju policijskih struktura u Federaciji BiH.

Učesnici sastanka su izrazili uvjerenje da će se u narednom periodu saradnja  između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona još više unaprijediti, kako bi se zajedničkim naporima stvorile pretpostavke za miran i siguran ambijent za sve građane i njihovu imovinu. 

 

 

 

 

.