Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Sarajevo,

16.02.2016.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova
 
Sarajevo, 16. februar/veljača, 2016. – Njena ekselencija Claire Bodonyi, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini, i policijski ataše Ambasade Republike Francuske u BiH Eric Emeraux posjetili su danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ih je primio ministar Aljoša Čampara.
Sagovornici su tokom razgovora izrazili zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na pružanju podrške operativnim policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno terorizma.
Ministar Čampara se zahvalio ambasadorici na posjeti i izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Republike Francuske u BiH biti nastavljena i u narednom periodu.  Ambasadorica Bodonyi se zahvalila na prijemu i konstatovala da između Francuske i BiH postoji dobra suradnja, koju treba unapređivati i proširiti na što više oblasti, u obostranom interesu. KRAJ.