Ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Sarajevo,

19.02.2016.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova
 
Sarajevo, 19. februar/veljača, 2016. – Njegova ekselencija Fredrik Schiller, ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Aljoša Čampara.
Sagovornici su tokom razgovora izrazili zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala. U fokusu je bila borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje te organiziranog kriminala i korupcije, koji ugrožavaju ekonomsku stabilnost i sigurnost i policijska saradnja između BiH i Švedske.
O konkretnim mjerama policijske saradnje ministar Čampara će razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Švedske Andersom Ygemanom, koji iduće sedmice dolazi u službenu posjetu u BiH.  
Ministar Čampara se zahvalio ambasadoru na posjeti i izrazio zahvalnost na nesebičnoj podršci prijateljske Kraljevine Švedske, uz uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.  Ambasador Schiller se zahvalio na prijemu i naglasio kako će Vlada Švedske ostati predana u pružanju podrške našoj zemlji na planu evropskih integracija, a prioritet će biti policijska saradnja, koju treba unapređivati u obostranom interesu. KRAJ.