Ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Sarajevo,

22.02.2016.

SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 22. februar/veljača, 2016. – Ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH, Nj. E. Christian Hellbach, posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Aljoša Čampara.

Hellbach i Čampara razgovarali su o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu te o naporima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno terorizma i organizovanog kriminala.

Ambasador Hellbach je istakao značaj aplikacije Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropsku uniju i spremnost na reforme koje je potrebno provesti na tom putu, što je jedan korak u nizu na putu evropskih integracija.
 
Ministar Čampara se zahvalio ambasadoru na posjeti i izrazio zahvalnost na nesebičnoj podršci prijateljske Savezne Republike Njemačke, uz uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.  Ambasador Hellbach se zahvalio na prijemu i naglasio kako će Vlada Njemačke ostati predana u pružanju podrške našoj zemlji na planu evropskih integracija, a prioritet će biti policijska saradnja, koju treba unapređivati u obostranom interesu. KRAJ.