Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH u posjeti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Sarajevo,

02.03.2016.

 SAOPćENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 2. mart/ožujak, 2016. – Njegova ekselencija Hani bin Abdulah Moemina ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ga je primio ministar Aljoša Čampara.
Tokom susreta Ministar Čampara je pohvalio dosadašnju saradnju i napore koje Kraljevina Saudijske Arabije ulaže u Bosnu i Hercegovinu na ekonomskom planu, a posebno u oblasti namjenske industrije.
Razgovarano je o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i o dostignutom nivou saradnje entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova, odnosno međudržavnoj saradnji u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno o aktivnostima koje se poduzimaju u borbi protiv terorizma. Planirano je i potpisivanje sporazuma o borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.
Ministar Čampara je sigurnosnu situaciju u Federaciji BiH ocijenio stabilnom, ističući da sve policijske agencije u BiH dobro sarađuju. Također je izrazio spremnost Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova da aktivno učestvuje u svakom procesu koji je na tragu jačanja ukupne sigurnosne strukture u BiH.
Ambasador Abdulah Moemina se zahvalio na prijemu i izrazio je nadu da će se potpisivanjem navedenog sporazuma dosadašnja saradnja ojačati i nastaviti u narednom periodu. KRAJ.