Ministar Čampara i direktor Lukač u radnoj posjeti MUP-u Kantona 10 - Livno

06.04.2016.

 SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Livno, 6. april/travanj, 2016. – U okviru realizacije plana obilaska kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač danas su boravili u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona 10 - Livno, gdje su se sastali sa ministrom Darinkom Mihaljevićem i v. d. policijskog komesara Milanom Juranićem.
 
Tokom posjete, održan je radni sastanak na kojem je, između ostalog, razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji na području Kantona 10 i Federacije BiH te je zaključeno da je stanje sigurnosti na zadovoljavajućem nivou.
 
Razgovarano je o aktivnostima policije u skladu sa programskim ciljevima i zadacima MUP-a Kantona 10 za 2016. godinu, kao i realizaciji zajedničkih projekata na suzbijanju i sprečavanja svih oblika kriminaliteta, s akcentom na terorizam, organizovani kriminal i korupciju te jačanje lične i imovinske sigurnosti građana.
 
Na sastanku su razmijenjena i mišljenja o mogućnosti unapređenja saradnje formiranjem zajedničkih policijskih timova, koji bi doveli do  uspostavljanja efikasnijih oblika saradnje u borbi protiv kriminala. KRAJ.