Promovirana XXIX generacija „policajaca“ Policijske akademije FMUP-a

Sarajevo,

26.01.2017.

Danas je na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova promovirana XXIX (dvadeset deveta) generacije polaznika za čin „policajac“.

Na svečanoj promociji polaznika pristunima se u ime ministra Čampare obratio savjetnik ministra Branislav Crnogorac, koji je čestitao akademcima na ostvarenim rezultatima tokom školovanja na Policijskoj akademiji i pohvalio njihovu opredijeljenost da se bave ovim časnim poslom u vremenu kada su izazovi u borbi portiv kriminala porasli.  

Zatim su se pristunima obratili Nurset Beširević, vršilac dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a, koji je naglasio da je u 2016. godini na ovoj akademiji različite vidove obuka završilo 3.390 polaznika, od kojih su 220 polaznici osnovne policijske obuke, i to: za čin „policajac“ 190 polaznika i za čin „mlađi inspektor“ 30 polaznika. U toku 2017. godine iskazane su potrebe za osnovnom policijskom obukom za cca 500 polaznika.

Komesar MUP-a Tuzlanskog kantona Fadil Šljivić istakao je da polaznicima, budućim policajcima, nakon polaganja zakletve pred ministrom MUP-a Tuzlanskog kantona Huseinom Topčagićem, kao i komesarom, tek predstoji suočavanje sa svom težinom policijskog posla i da se nada da će polaznici opravdati povjerenje koje im je ovo društvo povjerilo. 

U ime XXIX generacije polaznika za čin „policajac“ prisutnima se  obratio polaznik Mirza Bukvar, zahvalivši se ministru Čamapari, savjetniku ministra Branislavu Crnogorcu, v.d. direktora Bešireviću, ministru i komesaru MUP-a Tuzlanskog kantona na podršci, kao i uposlenicima Policijske akademije FMUP-a, što su nesebičnim zalaganjem dio svog iskustva prenijeli na buduće policijske službenike.