Ministar Čampara prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice odbrane „Centra za obrazovanje kadrova RMUP-a BiH“

Sarajevo,

05.04.2017.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara prisustvovao je danas obilježavanju 25. godišnjice odbrane „Centra za obrazovanje kadrova RMUP-a BiH“ i pogibije Samira Mišića, šesnaestogodišnjeg učenika drugog razreda 20. klase policijske škole na Vracama, koga su 5. 4. 1992. godine ubile agresorske snage.

Prisutnima su se obratili ministar Čampara i v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević, koji su u obraćanjima podsjetili prisutne na ovaj događaj, prije 25 godina, koji se nikad ne smije zaboraviti, već ga se sa ponosom sjećati i prepričavati narednim generacijama, kako bi ih podsjećali da nastave najhrabrijim i najplemenitijim putem, putem za slobodu, pravednost i dobročinstvo, putem ljubavi prema svom narodu i domovini.

Ministar Čampara je zajedno sa Safom Mišić, majkom ubijenog učenika policijske škole, položio vijenac na spomen-ploču Samira Mišića kao podsjetnik na njegovu hrabrost i požrtvovanost. „Udruženje boraca Prva samostalna brigada Stup – Ilidža“ dodijelilo je plaketu za doprinos u očuvanju sjećanja na dan odbrane „Centra za obrazovanje kadrova RMUP-a BiH“ bivšem direktoru Huseinu Baliću, koji iz zdravstvenih razloga nije bio u mogućnosti da prisustvuje svečanosti, a plaketu je u njegovo ime preuzeo gospodin Beširević.

Svečanosti su, pored federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i njegovih najbližih saradnika, prisustvovali i uposlenici i polaznici Policijske akademije te bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova RBiH Avdo Hebib i predstavnici boračkih udruženja.