Ministar Čampara održao sjednicu Kolegija povodom ispraćaja direktora Lukača u penziju

Sarajevo,

22.01.2019.

Danas je u Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova održana sjednica Stručnog kolegija federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije u proširenom sastavu, a povodom ispraćaja direktora Dragana Lukača u penziju.

Sjednici su, pored ministra Čampare i direktora Lukača, prisustvovali premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić, policijski komesari kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i drugi.

Prisutnima se obratio ministar Čampara koji se direktoru zahvalio na odličnoj saradnji, profesionalnom odnosu, stručnosti u rukovođenju Upravom policije, kao i na velikom doprinosu u razvoju policijske profesije. Ministar je posebno istakao da se taj doprinos ogleda u dobrim rezultatima rada koje je postigla Federalna uprava policije, kontinuirano, iz godine u godinu, što se posebno ogleda u povećanom broju podnesenih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, a što je najbolji rezultat od osnivanja Uprave policije.

Pored ministra Čampare prisutnima se obratio direktor Dragan Lukač koji je prezentirao rezultate rada Federalne uprave policije u toku njegovog osmogodišnjeg mandata. Na kraju obraćanja direktor Lukač se zahvalio svim prisutnima na saradnji i izrazio želju da Federalna uprava policije ostvaruje dobre rezultate rada kakve je i do sada postizala.

Nakon direktora Lukača, prisutnima se kratko obratio i premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, koji se direktoru zahvalio na saradnji i poželio mu dobro zdravlje i da uživa u penzionerskim danima.

Zatim je federalni ministar Aljoša Čampara uručio prigodan poklon direktoru Lukaču u znak zahvalnosti za profesionalan odnos, odličnu saradnju i izuzetan doprinos u radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Načelnik Federalne istražne službe kriminalističke policije Nurudin Hafizović je ispred Federalne uprave policije direktoru Lukaču poklonio pištolj, a prigodan poklon direktoru su uručili i policijski komesari kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.