Ministar Aljoša Čampara i zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman svečano otkrili spomen-ploču Mahiru Begiću

Sarajevo,

28.06.2019.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 28. jun/lipanj, 2019. godine – U skladu sa protokolom obilježavanja 1. jula Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga su obišli šehidsko mezarje „Kovači“, gdje su položili cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH. Polaganjem cvijeća, učenjem dove i Fatihe odata je počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidima BiH.

Također, položeno je cvijeće i na spomen obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policijskog službenika Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, ministar Čampara i zamjenik Korman svečno su otkrili spomen-ploču, čime se zvanično promijenio naziv ovog Centra u “Centar za obuku policijskih kadrova Mahir Begić”. Istog dana posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Mahira Begića. KRAJ