Na Policijskoj akademiji FMUP-a uspješno realizovana obuka „Analitički intervju i kognitivni razgovor“

Sarajevo,

16.12.2019.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa ICITAPOM-om organizovala je obuku pod nazivom „Analitički intervju i kognitivni razgovor“ u periodu od 2. 12. do 6. 12. 2019. te u periodu od 9.12. do 13. 12. 2019. godine, a polaznici su bili policijski službenici, njih 31, iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ova obuka je nastavak uspješne saradnje između Policijske akademije i ICITAPA-a, a polaznici, policijski službenici, dobili su priliku da usvoje nova znanja iz policijske psihologije, koja će im biti od izuzetnog značaja u radu.

Cilj obuke je povećati nivo informiranosti i znanja polaznika, a sam proces izvođenja nastave prilagođen je međunarodnim standardima i potrebama policijskih službenika. Zbog specifičnosti poslova polaznika navedene obuke, tematske cjeline su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama te će usvojena znanja moći primijeniti kako u teoretskom tako i u praktičnom radu.

Nakon uspješno okončane obuke, polaznicima su uručeni certifkati Policijske akademije i ICITAP-a. Imajući u vidu uspješnost realizirane obuke, organizatori i polaznici iskazali su želju da se ovaj vid saradnje nastavi i ubuduće, s ovim i sličnim temama.