Promovirana XX generacija kadeta za čin „mlađi inspektor“

Sarajevo,

19.12.2019.

Danas je na Policijskoj akademiji FMUP-a promovirana XX generacija akademaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona za čin „mlađi inspektor“, njih 12, od čega devet muškarca i tri žene.

Svečanoj promociji prisustvovali su: savjetnik Branislav Crnogorac, direktor Policijske akademije Damir Vejo, ministar MUP-a Posavskog kantona Željko Nedić, policijski komesar MUP-a Kantona 10 Ilija Jakić, načelnik Sektora uniformisane policije Posavskog kantona Miroslav Živković te predstavnici ICITAP-a, kao i nastavno osoblje.

Tim povodom, prisutnima se obratio Branislav Crnogorac, savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare, koji je ovom prilikom posebno pohvalio rad Policijske akademije, koja je uspješno odškolovala još jednu generaciju policijskih službenika. Pritom ističući da Policijska akademija intenzivno i kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete nastave. Na kraju obraćanja savjetnik Crnogorac čestitao je polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom školovanju te im poželio sreću u daljnjem profesionalnom radu.

Nakon obraćanja savjetnika Crnogorca, prisutnima se obratio Damir Vejo, direktor Policijske akademije, koji je izrazio zadovoljstvo zbog ukazane časti da isprati polaznike XX generacije za čin „mlađi inspektor“, koji su, kako je kazao, izabrali časnu profesiju. Također je istakao da su polaznici ispraćeni uz nadu da će, zahvaljujući svojim sposobnostima i znanju koje su stekli za vrijeme školovanja na Akademiji, moći odgovoriti na sve potencijalne izazove i rizike posla policijskog službenika.

Prisutnima se obratio i najuspješniji akademac XX generacije, koji je istakao da je ponosan na vrijeme provedeno na Akademiji te da će časno i dostojanstveno obavljati posao policijskog službenika.

Nakon prigodnog obraćanja, akademcima su predstavnici federalnih i kantonalnih ministarstava, direktor Policijske akademije i nastavno osoblje uručili diplome o završenom školovanju te su im još jednom poželjeli sreću u daljnjem radu.